For the moon never beams without bringing me dreams..
Gammel bilde revurdert og ommøblert
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-01-29 15:49:52
    Versjon #2
Utstyr
  • canon eos 650
  • -
  • Blender-
  • Filmtypeinfrarød
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger667
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_174391} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
John B.

Hei! Dette synes jeg var litt drømmeaktig.....ei sånn dame har jeg sett i drømmene mine av og til uten at jeg vet hvorfor...
Synes at dette bilde kan fungere som illustrasjon på noe drømmeaktig, fluktigt, eller mystisk. Ett ok. bilde mener nå jeg....
John B.
ingebjørg fyrileiv g.

Antagligvis ikke det beste stedet å ligge..!
Jeg likte dette, ble med det samme litt forundret over fargevalget ditt.
Det er jo svært dramatisk, etter mine, og sikkert fleres, øyne. Men det passer godt. Himmelen/bakken er en fin kontrast til jenta. Hun er ikke så dramatisk, men går godt i helheten.
Ser kanskje litt anstrengt ut ved hodet..

Jeg savner litt mer stein til høyre.

Skummel skapning i skyene som ser ned på henne. Jøss.
Et foto for fantasien.

hilsen ingebjørg
Torbjørn K.

Dramatisk og spenstig dette! Har veldig sans for motivet og komposisjonen. ''Fløyelsmyk'' og jomfruelig kvinnemenneske pent dandert i mørk og hard steinur med en dramatisk og skummel himmel over. Synes kanskje det er litt trangt til høyre for hodet til modellen, men ellers er det lite å utsette på komposisjonen. Kontrastene og lyset blir for hardt og dystert etter min smak, men det er mulig at dette er tilsiktet. Bildet spiller mye på kontraster, men etter min mening er kontrastene mellom kvinne og steinur tilstrekkelig for dette bildet. Jeg ville foretrukket noe mindre hardt lys og gjerne noe varmere sepiatoning også. Kunne alltids kommentert at skarpheten ikke er på topp, men dette er ikke viktig i et slikt bilde.

Torbjørn
Espen A. I.

Wow Fred. Her får du mange ungdommer til å tenke, noe som kanskje kan være utfordrene;-) Liker absolutt bildet, det trange utsnittet og den dramatiske himmelen. Hun og bildet ser ut til å drømme, likte dette jeg.

mvh Espen
Fred S.

Takk !
John: med andre ord en drømmedame.
Ingebjørg: Hvilken farge ville du ha valgt ?
Torbjørn: Infrarød film ( konica svart/hvit) gir ikke akkurat god skarphet.
Bildet er dessuten scannet. Kanskje litt harde kontraster, legger
kanskje ut et ''mykere''.
Espen A: Er ungdommen i stand til å tenke, da ? ( Fleip, fleip...!)

vh fred
Jóhann Á.

Hei Fred!

Selv om jeg er tilhenger av dramatiske svart hvite bilder, syns jeg kanskje det ble litt store kotraster og litt vel mange hvite og svarte felt. Syns det blir vanskelig å se helheten for delene (eller skogen for trærne).

Men Irene likte det. Hun har døpt det om til Beuty and the Beast. Hvor udyret er den skydotten oppe til høyre. Ifølge Irene ser den noe truende ned på den uskyldige jenten på bakken.

Så mens noen er på jakt etter helheten, ser andre helheten i detaljene! :o)

Kveðja, Jóhann
Avsluttet .

Kan du legge ut originalfilen? Slik at vi får sammenligne.
Thomas M.

Hei Fred! Du og din råe stil! mystisk og mørkt.
Dette likte jeg. herlig ''drømme''-bilde. og fargene falt med en gang i smak hos meg. fortsett med noen sånne i blant ;)

mvh thomas mørch
Fred S.

Takk til Johann, Hans Peter og Thomas:
Hans P: Legger ut originalbildet slik det så ut etter scanning ( fra papirkopi).
Det er nok en smule mer beroligende å se på....
Johann: får håpe at du synes originalen er bedre. Ellers må du hilse Irene og si at i dag synes jeg hun har bedre smak enn deg. Beauty and the beast ...? Ikke dum den, enten ser hun et eller annet på himmelen, eller så husker hun meg godt fra ungdomsskolen..

vh fred
Kurt S.

På min skjerm ble V1 litt for voldsom i kontrastene. Litt mindre kontrast hadde blitt bra.
Kontrast er det forresten, som nevnt, massevis av i bildet. Myk dame, hard stein!
Det så ikke helt godt ut å ligge slik. Men, det er vel litt av poenget at det skal være slik. Steinhaugen er ikke spesielt vakker. Dama ser derimot ut til å være flott. Nok en kontrast.
Et bilde man kan sitte lenge å filosofere over. Tolkningene kan bli så mange.
Veldig bra!
Mvh Kurt
Gunnar H.

Dette var et mystisk og drømmende bilde som kan studeres lenge ! Flott presentasjon. Synes etpar av skyggene i kjolen er litt tunge (pirk). Glimrende i originalutgaven også! Gunnar
Hilde L.

Syns bildet var skummelt på en måte,men for all del veldig stilig.
Versjon med sepiatone var absolutt best !

Mvh Hilde
Hege J.

Hei Fred!!

Bildet har et utenomjordisk, overnaturlig preg. Jeg blir imponert både over din kreativitet og gjennomføring. Et bilde som så absolutt setter tankene i sving. Det innbyr til tolkninger og assosiasjoner. Jeg lar meg ikke friste til å gå utpå den stien... ;-) Jordnær som jeg er, drister jeg meg heller til å spørre: Hvordan kom du på å lage noe slikt? Interessant å vite hvordan du tenker når du jobber med kamera.

Mvh Hege
Fred S.

Takk til firerbande !
Kurt: Ikke tolk, ikke noe å finne der.
Hege: Ikke tolk du heller, det ligger ikke noen ''dypere mening'' her. Til spørsmålet ditt skulle jeg gjerne ha kommet med en detaljert og overbevisende beskrivelse av hvordan hele ''prosessen'' forløper, men jeg har ingen slik beskrivelse, rett og slett fordi jeg ''finner på'' bildene minde der og da. Settingen kan jeg alltids oppsøke, slik som her: Leka, en fantastisk øy på Namdalskysten. Jeg var der med elever for å lage en film om sagnet om Lekamøya, de syv søstre, etc i forbindelse med et kulturelt utvekslingsprosjekt skolen vår hadde sammen med skoler i Lisboa og Aberdeen, og hadde med kamera også. Var opphengt i infrarød film den tiden ( ca. 5 år siden), og dette og andre bilder ble til på sparket innimellom filmingen. Anbefaler øya for enhver med kamera, enten en vil ha en dramatisk ''setting'' til noe som involverer modeller, eller rett og slett ta naturbilder. Legger inn link til et bilde jeg tok i fjor på Leka, det viser også utsnitt av den utrolige naturen der ute.bilde nr. 132274

vh fred
ingebjørg fyrileiv g.

Nei, Fred. Det var ikke slik jeg mente det.
Jeg liker fargene og kontrastene akkurat slik som de er.
Men jeg ble forundret over at du bruker slik dramatikk
(svart/mørkt og så harde kontraster).
Settingen er absolutt deg.

Ha en fin-fin dag.

ingebjørg
Helge A.

Hei Fred
Her får du et pluss for kreativitet og gjennomføring, uansett om det er planlagt eller tatt på sparket.
Jeg liker komposisjon og kontrastene i begge versjonene, selv om V2 nok er noe behageligere å hvile øynene på. Dette er godkjent !

Helge
Peter W.

En högspänd, dramatisk bild med ett starkt uttryck och en passande toning. Stämningen är det verkligen inget fel på. Gillas helt klart denna!

Mvh Peter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu